Nyheter 2011

 


 

Viltspår 27 December

 

Tisdagen den 27 december gick Diva ett öppenklass viltspårsprov och fick sitt andra förstapris! Nu behöver hon bara ett till innan hon blir svensk viltspårschampion!

 


 

Födelsedag, 24 December

 

Idag säger vi grattis till Vanna som fyller 11 år! Hoppas ni får en trevlig julafton!

 


 

God Jul!!

 

Hoppas att ni får en mysig och härlig jul och nyår!

 


 

Stockholms hundmässa, 11 December

 

Zelda (Meisje's Cara-Dee) var och ställdes ut i Stockholm i helgen som gick. Hon fick excellent med CK i öppenklassen och slutade som 2:a i bästa tik klass med R-CACIB och R-CERT! Stort grattis till Zelda och Malin!

Zelda på Skooi's clubshow 2010

 


 

En liten hälsning

 

Julia som har Diiza (Meisje's Con-Diiza) har skickat en liten hälsning! Läs mer på C-kullens sida, scrolla längst ner! Julia hälsar bl.a. att Diiza mår bra och att hon ska få dra matte på skidor  nu i vinter vilket Diiza tyckte var så kul förra året! Annars vill hon gärna ligga inne på mattes rum och mysa nu när det är så kallt! Tack för ditt trevliga mejl Julia, du och Diiza verkar ha det så bra, så bra! Här kommer några bilder också.

Julia och Diiza ute i snön!

Julia och Diiza 

 Julia, Wilma och Diiza

Diiza

 


 

Födelsedag, 7 December

 

Vi säger ett stort grattis till Lykka som fyllde två år i förrgår! Hurra hurra!

 


 

Viltspår

 

Diva har varit och tävlat öppenklass i viltspår! Den 23/11 fick hon ett 1:a pris med 37 av 42p (på anlagsprovet fick hon full pott, 42p). Den 26/11 fick hon ett 2:a pris. Då var hon lite vimsig och okoncentrerad men vi kom till slutet i alla fall och det är ju huvudsaken med ett viltspår!

 

 


 

Off. int. utställning i Växjö, 6 November

 

Idag, den 6/11 har vi varit i Växjö och ställt ut både Diva och Gissa. Vanna var också där med sin matte (och forna kennelinnehavare) Iréne och som ställdes ut av Ingrid som i sin tur hade lilla Tilla med sig som var kennelns maskot i sedvanlig ära. Det gick bra för alla tre och dom fick fin kritik som låter så här:

Diva: Korrekt huvud, välansatta öron. Något lång i kroppen. Bra bröstkorg, utmärkta tassar. Bra pälskvalité. Kunde röra sig lite mer kraftfullt. Hon fick bedömningen Excellent och blev 3:a i konkurrensklassen.

Gissa: 6 månaders mycket feminin och vacker hund. Korrekt huvud med typiska öron. Mediumlängd på nacken, korrekt skuldra. Bröstkorgen bra för åldern. Något trång bak. Mycket aktiv med ett trevligt temperament! Hon fick en 1:a med HP,hennes resultat är inofficiellt eftersom hon ställdes i valpklass.

Vanna: Fortfarande i fin kondition 11 år gammal. Bra storlek. Utmärkt huvud. Välansatta öron. Korrekt front. Utmärkt ansatt svans. Fin helhetsbild. Välpresenterad. Något trång bak. Rör sig ok. Hon fick excellent med CK, blev BIR-veteran, 3:a i bästa tik-klassen med reserv-cacib.

 

Gissas bilder i ringen med mig, Marita.

diva kooiker växjö

 

Divas bilder i ringen med matte Josefine.

diva kooiker växjö

 

Vanna inne i rasringen med Ingrid och sedan i BIS-veteranringen.

 

Gissa och Tilla tar en liten lekpaus!

 


Godkänt anlagsprov viltspår 31 Oktober

 

Den 31 oktober klarade Diva sitt anlagsprov i viltspår, hon var jätteduktig och domaren Karl-Axel Larsson blev väldigt imponerad av henne!

 

  


Blekingemästaren, inoff utställning, 23 Oktober

 

I söndags, 23/10, var Iréne och Ingrid i Bräkne-Hoby och ställde ut Vanna på Blekingemästaren. Det gick riktigt bra. Domaren blev mycket förtjust i henne att hon sedan placerde henne som BIG-3a i grupp 8 finalen! I BIS-veteran finalen vart hon oplacerad, där var det en annan domare som dömde.

Här är kritiken:

11 år i fantastisk kondition. Feminint välprop. huvud m helt intakt bett o tänder. Utmärkt hals. Bröstkorg m utmärkt längd. Välformad passande benstomme.Utmärkta vinklar bak. Rör sig parallelt m utm. bredd o steg. Utmärkt pälskvalitet o kondition som jag sällan sett på gammal hund. Välpresenterad.

Hp, BIR, Bästa Veteran o BIG 3:a

 

Ingrid o Vanna i BIG-finalen

 


 Kooikerträff, 9 Oktober

 

Söndagen den 9/10 hade vi kooikerträff här hemma hos oss i Visseltofta. Vi träffades kl 12 och det kom hela 9st kooikrar,1 cocker spaniel och 2 keeshondar! Efter att vi och hundarna hade bekantat oss med varandra så gick vi en promenad i skogen som finns här intill. Det blev ca 4 km i ett underbart höstväder och under tiden var en del hundar lösa och lekte med varandra medan andra var kopplade och gick och snusade istället. När vi kom tillbaka fikade vi ute på altanen och sedan gick vi en rallylydnadsbana. Ett stort tack till alla som kom och gjorde att det blev en trevlig dag! Håll utkik på hemsidan till våren för då blir det en repris! /Marita

 

Diva och Lykka

 

Träffens yngsta deltagare, valpen Aqua!

 

Sabina med Oxo och Ingrid med Tilla

 

Dottern Gissa och Fadern Baily tillsammans med sin matte och sin husse :)

 

Josefine med Diva

 

Iréne med Vanna

 

Nea med Jena

 

Alla som var med på träffen!

 


Hässleholm, gröngölingen, utställning 1 Oktober

 

Lördagen den 1/10 var vi i Hässleholm på Nordskånska Kennelklubbens inofficiella utställning Gröngölingen med Diva och Gissa. Det gick väldigt bra och hundarna fick fin kritik!

Diva fick en 1:a med HP, sedan blev hon BIR-2. Kritiken lät så här:

16 mån juniortik. Mycket feminimt huvud och uttryck.Väl ansatta öron med fina behäng. Välvinklat bakställ och välställd i skuldran. Bra bröstkorg för åldern. Lång fin svans och vacker päls. Rör sig mycket trevligt!

Gissa fick en 1:a utan HP och hennes kritik lät så här:

6 mån tik, välpigmenterat fint tikhuvud. Bra bröstkorg för åldern. Tillräckliga vinklar både fram och bak, svansen i kortaste laget. För dagen något överbyggd. Rör sig Ok.

Nu tar vi nya tag och ser fram emot utställningen i Växjö!

 

Gissa i ringen med lillmatte Alexandra

 

Gissa ställer upp

 

Diva i ringen med matte Josefine

 

Diva och Gissa

 

Diva


 

Sofiero, utställning 10 September

 

Den 10/9 var det utställning i Sofiero. Diva ställdes i juniorklass och fick very good.

 

Fina Diva i slottsparken!

 

Lykka och Diva

 


 

Skooi's clubshow 2011, 20 - 21 Augusti

 

Den 20-21/8 var vi i Vänersborg på SKOOI:s club show. Vi deltog med 3 hundar på utställningen och två i agilityn och det gick bra för allihop! Vanna (Tretex Havanna) fick exellent och blev 2:a med CK i tikarnas veteranklass, Alize (Meisjes Diize-Aliize) fick också exellent och blev 3:a i tikarnas öppna klass. Vår egen lilla Diva (Stensvassas BeMy Diva) fick very good med mycket bra kritik som lät så här: 16 mån underbar flicka, fint huvud och stop. Vackra öron och uttryck, bra nacke. Underbara vinklar fram men kunde varit lite bättre bak. Svansen en aning lågt ansatt. Bra päls och temperament.

På söndagen var det klubbmästerskap i agility där 11 kooikrar deltog. Vanna (Tretex Havanna) slutade 4:a i hopploppet, hela 10,5 år gammal! Tilla (Meisje´s Can-Tilla) slutade etta i agilityloppet och tvåa i hopploppet. Med stor konkurens som enda smallhund mot mediumhundarna var hon den enda som lyckades nolla både agilityloppet och hopploppet och blev därför årets klubbmästare i år igen!

Diva

 

Diva

 

Diva och Josefine

 

Alice

 

Alice och Maria

 

Vanna och Ingrid

 

Vanna, Ingrid och domaren Ricky Loch Lomans från Nederländerna

 

Tilla och Ingrid

 


 Ändringar på kennel Meisje's, 13 Juli

 

 

Jag, Iréne, har nu överlåtit min kennel och ny ägare är Marita Reijonen. Marita övertager även hemsida (med samma adress som tidigare).

Marita har redan införskaffat två nya tikar till kenneln. Diva som nu är drygt 14 månader och lilla Gissa nu drygt 12 veckor.

Om planeringen går som tänkt, så ska Diva paras till hösten 2012. Det blir den första kooikerkullen i ny regi av kennel Meisjés.

Jag hade förmånen att följa med och hämta lilla Gissa. Jag körde bil upp till Växjö och lämnade Vanna hos familjen som Gissa skulle bo hos. Vanna älskar att komma till nya ställen och träffa nya människor och installerade sig snabbt hos familjen.

Marita och jag tog flyget till Arlanda och vidare pendeltåget till Tierp.

Väl framme så möttes vi av ett glatt gäng hundar, två små toypudlar och Zelda glad och lycklig med sina valpar skuttande runt sig.

Det var underbart att träffa Zelda igen. Hon lever ett glatt liv och mår verkligen "super" bland sina hundkompisar och sin trevliga familj.

Malin, Ove och deras barn är en underbar familj där Zelda väl funnit sig tillrätta och vunnit allas hjärtan.

Stort tack till Malin och Ove med familj, för en trevlig vistelse hos er!

Marita, jag och lilla Gissa startade återresan tidigt vid sjutiden på morgonen. Först med tåg från Tierp till Arlanda. Där tog vi ut henne och hon kissade på en liten gräsplätt utanför flygterminalen. Mycket duktig!

Sedan gick resan med flyg till Växjö, utan ett endaste knäpp från lilla valpen! Jätteduktig!

Gissa om Gissa drog till sig många människors uppmärksamhet på resan, alla ville titta och hälsa på henne.

Väl hemkommen till sin nya familj, som tog emot med öppna famnen, så fick hon mat, sedan sprang hon, glatt viftande på svansen, omkring och kollade in sitt nya hem och sin nya familj.

Min upplevelse av detta blir ett minne för livet!

Jag önskar Marita all välgång och lycka i sin nya roll som innehavare av kennel Meisjés.

Bästa hälsningar Iréne

 

Här kommer några bilder på Gissa!

 

Här är hon tillsammans med Marita på tåget.

 

Och här är hon med sin nya familj!

 


Kennelträff 2011, 5 juni

 

Läs och se bilder här!

 


Födelsedag och pinne, 30 maj

 

Idag säger vi grattis till Diva som fyller 1 år! Hipp hipp hurra, hurra, hurra!!

 

Grattis även till Ingrid och Tilla som tog sin andra pinne i helgen i agilityklass 1 samt vann av 47 startande!

 


Utställning 22 maj

I Lördags ställde vi Vanna och Diva på utställningen i Hässleholm. Vanna fick excellent och blev BIM samt fick mycket beröm av domaren som bl.a. sa att hon var i mycket god kondition! Diva fick Very good.

Tretex Havanna BIM och Freckles Jimmy Jump BIR


Agilitytävling 21-22 maj

Ingrid och Tilla har varit och tävlat agility i Höör och i Lund i helgen som gick. Där plockade de sammanlagt tre av fyra möjliga pinnar! Nu har de en pinne i agilityklass 1 (2:a av 57 startande) och så blev de uppflyttade till hoppklass 3 (4:a av 31 startande respektive 6:a av 35 startande). STORT GRATTIS!!!! Läs mer och se filmer på Tillas egen hemsida!

 

 


Inofficiell utställning Osby 1 maj

 

Lite sen information kommer här om att Diva var på utställning i Osby den 1 maj där hon blev BIR med HP! Stort grattis till Diva och till matte Josefine som ställde henne så fint! Här kommer kritiken:

Juniortik med feminint uttryck, bra huvud, ögon o bett. Bra hals o skuldra. Bra bröstkorg, normalt vinklad. Rör sig bra fram, trångt bak. Något sluttande kors. Välvisad.

 


Födelsedag! 14 Maj

GRATTIS säger vi nu till C-kullen som fyller hela 4 år idag! Hoppas att Zelda, Tilla, Leo, Molly, Diiza, Willy och Skooi får en härlig födelsedag! Våra tankar finns såklart också hos Abbe.

 

 


 

Grattis Ingrid och Tilla till fint resultat! 10 maj

I helgen som gick tävlade Tilla och matte Ingrid i agility (UDM) där de vann cupen för klass 1 small! Stort grattis! De tävlade även lydnad men där hade inte Tilla lika stor lust att prestera. Matte Ingrid hälsar att det inte hade varit typiskt kooiker om hon inte strejkat lite då och då ;)

tilla kooikerhondje

  


 

Bilder

Här kommer ett par bilder från valpköpare på deras vovvar, som inte blivit av att de kommit upp på hemsidan:

 

Den mycket stilige och vackre Agaton-Zander "Zander".

 

Meisje's Chezz-Leon "Leo" poserar så sött i en julrosett!

 

Medans halvbrorsan Meisje's Doo-Mino "Linus" helst bara vill äta upp sin.

 

Jag blir jätteglad när valpköpare skickar in bilder på sina hundar! Så gör gärna det!

 


Födelsedag, 25 april

Grattis säger vi till den första kullen som föddes på kennel Meisje's - A kullen! Zander, Spot, Kiila och Casper fyller 6 år idag!

 

 


 

 


Valpar födda 15 april

Den 15 april så fick Zelda 6 st valpar på Stall Fagervallens kennel där hon bor nu. Det blev 2 tikar och 4 hanar och familjen hälsar att det går fint för den nyblivna mamman och hennes små bebisar.

Hanarna är fortfarande otingade så är du intresserad av en valp så kontakta antingen Iréne eller Malin.

Mamman är Meisje's Cara-Dee "Zelda" och pappan är Ayarip's Mooi Baily's Van-Pico "Baily".

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

                      Mamma Zelda                                                                                      Pappa Baily

 

                                        Zelda med sina valpar, se fler bilder på Stall Fagervallens hemsida.

 


Födelsedag, 17 april

GRATTIS! Till E-kullen - Tazzman och Alma - som fyller 2 år idag!

 


Malmö int. utställning 19 - 20 mars

Diva - Stensvassas Bemy Diva - ställdes ut nere i Malmö och fick följande resultat med fin kritik : Excellent, 3:a bästa juniortik av 5. Grattis till Diva, Marita och Josefine!

stensvassas bemy diva kooikerhondje

 


 Valputställning i Hässleholm 26/2

 

Stensvassas Bemy Diva har varit på valputställning. Hon tävlade i valpklass 6-9 månader och fick en 1:a med HP! Sedan blev hon 2:a i btkl. Här kommer kritiken:

 Trevig tik,feminint alert uttryck.Svart nos + örontoppar,fin hals och överlinje,välvinklad.Rör sig mkt balanserat och lätt med bra resning,aningen svart på svansen.Trevlig helhet.

Stort grattis till Diva och till Divas matte Josefine som gjorde ett jättebra jobb med att ställa ut henne!

 

Här är hon med alla sina rosetter!

 

 


Kennelträff

Nu är det snart dags för årets kennelträff för alla Meisje's hundar! Alla som har hund från Meisje´s är alltså välkomna!

Datum: 5 Juni

Plats: Hällevik

Som vanligt anordnar vi aktiviteter av olika slag både för hundar, hussar & mattar. Vi brukar i alla fall ha det väldigt trevligt med massor av prat och kära återseenden! Och även i år ska vi försöka avsluta dagen med ett besök på Dagmars hamnkrog där de serverar den godaste maten! Mer info om anmälan etc. kommer snart.

Hjärtligt välkomna!

 

meisje's kennelträff