Nyheter 2014

 


Utställning Växjö

 

Nu har vi varit på officiell utställning i Växjö med både Diva och Lady. Det gick  jättebra för Lady som blev BIR med cert och cacib och en jättebra kritik! Jag är så otroligt nöjd med min lilla stjärna! I stora ringen sprang vi ett varv sedan tyckte domaren att vi och några till kunde åka hem för dagen.

 

Diva fick bara bedömningen Good idag, hon föll helt enkelt inte domaren i smaken. Men vad gör det, hon är lika underbar i alla fall!

 

Våran lilla Lovis kom och hälsade på oss på utställningen också, jätteroligt att träffa henne igen!
 

 

Lady BIR, till höger. Foto: Felicia Torffvit

 

 

Lady, Foto: Felicia Torffvit

 

 

Diva, Foto: Felicia Torffvit

 

 

Jag och Lady, Foto: Felicia Torffvit

 

 

Lady poserar med sina rosetter!

 

 

Diva med sina döttrar Lady och lovis

 


 

Kooikerträffen

 

Lördagen den 11 oktober var det dags för höstens  kennel/kooikerträff här i Visseltofta. Det var 7 kooikrar som var med: Diva, Lady, Lykka, Balder, Buster, Chippo och Rambo, en stabyhound vid namn Iriz och sist men absolut inte minst schäfergossen Zeazar. Vi gick en tipspromenad i skogen med väldigt kluriga frågor som Josefine hade gjort. Det blev Cajsa med  Balder och Buster som vann, Annelie med Chippo blev tvåa, blivande valpköparna Amanda och Daniel blev trea och Karina och Rambo kom på fjärde plats. När vi kom tillbaks från skogen grillade vi korv och fikade och pratade mycket hund. Vädret var också på vår sida, en perfekt höstdag var det med andra ord.

Här kommer några bilder från träffen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Utställning och Rallylydnad

 

 Nu har jag äntligen blivit färdig till att skriva om vad som har hänt den sista tiden med vovvarna, så här kommer det! Börjar med utställningarna:

Den 14/9 var jag och Josefine i Eslöv på Sydskånska kennelklubbens utställning. Både Diva och Lady fick Very good med bra kritik. Lady var jätteduktig i ringen och lät domaren känna igenom henne utan protester.
 
Den 27/9 var vi på Nordskånska kennelklubbens inofficiella Gröngölingsutställning i Hässleholm. Då hade vi alla 3 vovvarna med oss och det gick jättebra för Diva och Lady. Lady var själv i sin klass och i Divas klass var det 2 stycken, det var vår lilla Lykka som också var med. Diva vann över Lykka och fick möta Lady om vem som skulle bli BIR. Det blev Diva som slog sin dotter och gick vidare till BIG-finalen och där blev hon trea!
Zeazar fick också jättebra kritik men han haltade tyvärr i ringen så han gick inte vidare.
 
 
 
 Lady, Diva och Josefine med Diva
 
 
Lite rallytävlingar har vi också hunnit med:
 
Den 20/9 var vi i Ystad och det var en dubbeltävling. Jag hade både Diva och Lady med mig och kan absolut inte klaga på resultaten. Diva fick 73 och 85 poäng, så nu fattas bara ett förstapris till innan hon är klar för nästa klass. Lady fick 74 och 96 poäng. Och därmed knep Lady en 3:e plats och kom på prispallen och fick sitt tredje förstapris och är därmed uppflyttad till fortsättningsklassen när vi är redo för den!
 
Lady
 
Den 5/10 var vi i Växjö och det blev inga lysande resultat. Jag lyckades gå fel i en spiral med Lady och blev därmed diskad. Diva tyckte att planen var ostädad och skulle dammsuga den, så näsan var i backen mer eller mindre hela tiden så efter halva banan bröt jag med henne. Men det är bara att ta nya tag och ut på banan igen!
 
Den 19/9 var jag och hälsade på hos Irene. Vi packade in hundarna i bilarna och körde ner till hundbadet på campingen så dom fick bada. Dom tyckte det var jättekul så här kommer lite bilder från det också.
 
  
 
 
 
 

Mer rally
 
Nu har jag och Lady varit ute och tävlat rally igen. Vi var på Karlshamns  brukshundsklubbs hundfestival den 19 juni och där fick vi 57 poäng.
Den 23 augusti hade jag både Diva och Lady med mig på Brukshundsklubben i  Osby och där lyckades Diva få ihop 69 poäng på sin rallytävlingsdebut! Inte  illa.
Lady lyckades få ihop 73 poäng! Så nu har hon ett första pris i  rally!
Nu tränar vi vidare inför fler tävlingar.
 
Lady

 


En massa nytt!

 

Nu har det hänt lite på hundfronten här på Meisje’s.

 

Vi har varit på utställningar i Hässleholm och Älmhult. I Hässleholm var vi den 17-18/5, på lördagen var det Nordskånska kennelklubbens stora utställning och på söndagen var det SKOOIs rasspecial. 
Jag hade bara Lady med mig där och det gick jättebra! På lördagen vann hon juniorklassen med excellent och CK och på söndagen blev hon tvåa i juniorklassen, också med excellent och CK.

 

Så här lät kritiken på lördagen: Trevlig tik, vackert huvud med bra uttryck, bra hals, lagom vinklad fram och bak. Bra rygglinje, rör sig med bra steg, lite kort svans. Bra rastyp.

 

Och på söndagen så här: Feminint huvud med trevligt uttryck och härliga mörka ögon. Tillräcklig hals, utmärkt rygglinje. Knappt vinklad i skuldra och överarm. Välutvecklad kropp, utmärkta vinklar bak. Bra rörelser från sidan men något trång bak.
 
 
 
 
            

 

Vi har också varit i Älmhult på en inoff.utställning den 29/5.
Där hade jag både Lady och Zeazar med mig och där kan jag inte heller klaga på resultaten!
Lady blev BIR med HP och Zeazar blev BIR o BIG men missade tyvärr i BIS:et och kom utanför pallplatsen.

 

Kritiken på Lady lät så här: 12 månaders tik av bra storlek, rör sig glatt och trevligt. Feminint välskuret huvud, bra bett, bra pigment. Bra ben och tassar, ok hull. Välansatt svans. Trevligt visad!

 

Och Zeazars lät så här: 7-årig ungdomlig hane med underbar helhet och balans, maskulint vackert huvud, kraftfullt nosparti, korrekt bett, bred käke,v acker hals och överlinje. Välvinklad fram och bak, bra förbröst och bröstkorg. Rör sig fantastiskt och visas i toppkondition. Välvisad!
 
                     

 

Jag och Lady har även hunnit med en rallylydnadstävling i Osby den 31/5 och där lyckades vi skrapa ihop 63 poäng. Det hon misslyckades med var moment som jag vet att hon är osäker på så det är bara att fortsätta träna. Den här tävlingen tog jag endast som en träningstävling för att se hur hon reagerar på tävlingsmiljön.
Kan ju bara säga att jag blir mer och mer nöjd med min lilla stjärna!

 

Vår andra stjärna, Diva, har varit och hälsat på en pojke! Så förhoppningsvis blir det ljud av små valpar här i slutet av juli. Mer info kommer när vi vet mer. Spännande är det i alla fall!

 

Vi har också varit i Moheda den 1 juni och hälsat på lilla Lovis. Vi hittade på lite roligt med hundarna i det fina vädret och sedan busade dom som bara den. Kan ju bara säga att dom var trötta när vi kom hem.
 

 

Den 29 juni var jag och Lady och tävlade rallylydnad igen. Vi lyckades med fenomenet att få ihop hela 19 poäng! En näsa i backen och en matte som fick jobba så svetten lackade i regnet. Men jag är nöjd ändå eftersom jag tar det som träningstävlingar. Bara att ta nya tag tills vi ska till Karlshamn den 19 juli! På hemvägen slutade det faktiskt att regna ett tag så vi kunde gå en runda vid havet på hundbadet. Alltid skönt att gå vid havet om vädret tillåter. Nu är här en trött liten kooiker som sover! Tack Lis för sällskapet och moraliskt stöd!

 

 


 

Divas födelsedag, 30 maj

Idag fyller vår alldeles egna och underbara Diva 4 år! Grattis!

 


 

Födelsedag C-kullen

Idag säger vi grattis till C-kullen som föddes för 7 år sedan, den 14 maj! Vi hoppas att Leo, Diiza, Wille, Molly, Skooi, Zelda och Tilla får en härlig födelsedag! Våra tankar är som vanligt även hos avlidne kullbrodern Abbe.

3 av valparna ur kullen

 


 

Kennelträffen och Utställning

Vår kennelträff har ägt rum och det blev en stor succé! Stort tack till alla som kunde komma! Läs mer om och se bilder från träffen HÄR.

 

Den 1 maj var jag och Josefine på Osby brukshundsklubbs inofficiella utställning.
Vi hade alla 3 hundarna med oss, d.v.s. Diva, Lady och Zeazar. Bäst gick det för Zeazar som blev BIR! Diva gick inte vidare men fick bra kritik. Lady fick HP och kom 2:a i konkurransen. Det var lilla Lykka och Irene som slog oss!
Jag är jättenöjd med resultaten, och framför allt med Lady som har gjort enorma framsteg när det gäller tillgängligheten till främmande människor. Domaren fick känna igenom henne och titta på tänderna flera gånger och bara det är högsta vinsten tycker jag!
Nu laddar vi för nästa utställning som blir i Hässleholm, och det blir både på lördagen med Nordskånska kennelklubben och på söndagen med SKOOIs rasspecial. Då ska jag bara ha Lady med mig så det blir  spännande!
Bilderna från utställningen har Magnus Svensson tagit! Tack så mycket!
 
Lady blev 2:a bästa tik med HP!
 
Jag och Lady
 
Diva blev 2:a i ökl.
 
Iréne med Lykka och Josefine med Diva.
 
Diva
 
Lykka och Diva
 
Zeazar blev BIR!
 

Zeazar

 

Sen har vi några övriga bilder att visa upp också. Iréne har köpt en ny valp, en stabyhound som heter Iris! Och Lykka har också flyttat tillbaka till iréne.

Iris

Lykka

Lykka, Iris, Diva, Zeazar och Lady!

Lady, Zeazar och Diva hos fotografen! Fler individuella bilder ligger ute på hundarnas egna sidor!

 


 

 

Födelsedagar

 

Nu är månaden april återigen här och det är en månad fylld med födelsedagar här på Meisje's! Så istället för att uppdatera sidan 5 gånger med några dagars mellanrum så tar vi en mega-grattishälsning till alla som fyller år denna månaden!

 

F-kullen fyller 1 år den 10 april
Tänk att de små busfröna Lovis, Lady, Enzo och Nelly redan fyller 1 år! Ett stort grattis!

 

 

Gissa fyller 3 år den 15 april
Vår lilla älskade fodertik Gissa fyller hela 3 år! Grattis!

 

 

E-kullen fyller 5 år den 17 april
Våran näst yngsta kull här från Meisje's fyller redan 5 år! Som tiden flyger iväg! Ett stort grattis till Alma och Tazzman!

 

 

Zeazar fyller 7 år den 19 april
Grattis till min "lille" nallebjörn Zeazar som fyller 7 år!
 

 

A-kullen fyller 9 år den 24 april
Och sist men absolut inte yngst, faktiskt äldst i det här fallet, så har vi vår första kull som föddes på Meisje's - A-kullen! De fyller 9 år och vi önskar Casper, Zander, Spot och Kiila ett stort grattis!