En valp från Meisje's


 

Här har jag sammanställt lite information om hur våra valpar växer upp och vad man kan förvänta sig om man är intresserad av en valp från oss.

Valparna föds inne på vårt kontor som jag “inreder” till valprum när det är dags. Det ligger bredvid vårt sovrum så jag har full koll på vad som händer. Där är dom tills dom är 4-5 veckor, sedan får dom vara i hallen och köket eftersom dom behöver mer plats att röra sig på och för att vi rör oss mest där. På så sätt blir de vana vid alla ljud som förekommer i ett hem. På natten är dom fortfarande på “sitt” rum.
En kooikervalp kostar 25 000 kr och en schäfervalp 17 000. Ingen avbetalning erbjudes.
Valpen hämtas när den är 8 veckor gammal och då är den registrerad i SKK och veterinärbesiktigad max 7 dagar innan.
Den är också avmaskad och vaccinerad enligt konstens alla regler.
Vi använder köpeavtal från SKK så klart.
Den är också dolda fel försäkrad i 3 år.
 
Den får med sig en “valpväska” med bl a en filt som luktar mamma och syskon, en påse av maten den är van vid, tuggeben, leksak.
Man måste komma hit på ett besök innan valparna är födda så vi kan lära känna varandra lite bättre då det inte finns några söta valpar som distraherar. Jag skickar ingen valp utan man måste komma hit och hämta den personligen. Jag tillämpar fri prövningsrätt och detta innebär att jag förbehåller mig rätten att själv välja vem/vilka som får köpa valp från mig.
Det är också jag som väljer ut vilken valp som hamnar var. Då tittar jag på hur valpens personlighet är och försöker para ihop den med rätt ägare beroende på vad man vill göra med hunden.
Ni kan höra av er till mig när som helst om ni har frågor, kan jag inte svara tar jag reda på det.
Jag anordnar kennelträffar ca 2 gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Då träffas vi och hittar på något roligt med hundarna.