Nyheter 2015


 

Grattis Lykka & Iris

 

Irene ville gratta lilla Lykka som fyllt 6 år och Iris som fyllt 2 år! Så vi grattar också dessa två godbitar i efterskott!

 

 

 

 


 

 God jul och gott nytt år!

 

God Jul & Gott Nytt 2016 önskar vi på Kennel Meisje's till alla valpköpare & vänner! 

 

 


 

Utställningar och Kooikerträff

 
Jag och Lady har ju varit på lite utställningar, här kommer resultaten av det:
 
5-6/9 var vi på ESD i Lilleström i Norge. På lördagen var det rasspecial  och då fick hon VG med den här kritiken: Välskuret huvud, god hals och överlinje, välutvecklat bröst, god benstomme, päls och färg. Binder sig i rörelserna, kunde visa mer fria steg. Kom på 4:e plats i klassen.
På söndagen var det då dags för den stora utställningen och då fick hon Excellent och blev 3:a i sin klass. Man fick ingen kritik då utan bara ett diplom så vad domaren tyckte förutom Exc vet jag inte, och det är lite trist tycker jag för det är ju alltid roligt att läsa kritiklappen.
 
Den 12/9 var vi i Eslöv på Sydskånska kennelklubbens stora utställning och där fick hon VG.
Så här lyder kritiken: Tik av mkt god typ, fina proportioner, välskuret huvud som kunde varit ngt bättre buret på en lite längre hals. Fin rygg, bra komponerad kropp, välvinklad bak, fin päls, bra rörelser, behöver bli ngt mer frimodig i sitt temperament.
 
Den 18/10 var vi på Blekinge kennelklubbs inofficiella utställning Blekingemästaren och här är den kritiken: 2,5 årig tik med vaket uttryck, korrekt bett, korrekt skuldra med bra bendelar. Vacker päls, rör sig parallellt fram, ngt trångt bak. Ok från sidan.
 
Idag den 3/11 har jag, Josefine och kusin Maria varit på utställning i Växjö. Lady fick Excellent och blev 3:a i konkurransen med denna kritiken: Välbalanserad o välbyggd tik. Välformat feminint huvud, bra öron med svarta fransar. Bra överlinje, väl buren välbehårad svans, bra benstomme, bra lår och bakställ, bra steg, lite marktrång bak, lite urfälld päls idag men med bra färger.
Diva fick VG med denna kritiken: Lite lång aningen lågställd som helhet, feminint huvud, bra öron, bra hals, djup lite lång kropp, välburen svans, bra benstomme, välvinklad bak, bra steg, lite trång bak, bra färger, inte i bästa pälskondition idag.
Och så var det Gissa som också fick VG: Välformat huvud, tillräcklig hals, bra rygg i stående, rör sig aningen överbyggt, djup kropp, tillräcklig benstomme, lite rak och underställd bak. Bra steg, lite bred fram, inte i bästa pälskondition idag.
Så allt som allt så är jag nöjd med dagen, framför allt med Lady som lät domaren känna igenom henne utan problem på bordet!
Och så fick vi ju träffa Lovis, Lady's syster med matte Linda Muhr Sandahl som var så snäll så hon fotade oss. Tackar så mycket!
 
  
 
 
 
Och så ska vi såklart berätta om kooikerträffen:
 
Den 26/9 hade vi kennel/kooikerträff här hemma hos oss. Det var 10  kooikrar, 2 schäfrar, 1 stabyhound och 2 labradorer med hussar och mattar som träffades och hade det jättetrevligt.
Vi samlades kl 11 och då kom även Pär Andersson som är en lokal journalist med ett eget magasin som heter Bekant och tog foto och skrev lite som kommer i nästa nummer. Ska bli spännande att läsa!
När han var klar så begav vi oss ut i skogen på en tipspromenad för att hundarna skulle lära känna varandra lite bättre.
När vi sedan kom tillbaka var det dags för Sophie Eriksson att komma. Hon är sjukgymnast för hundar och visade hur man kan träna med pilatesbollar för att stärka hundens muskler och få bättre balans och kroppskontroll och även bättre självkänsla. När hon hade visat med sin hund Dottie var det vår tur att prova på. Nästan alla hundar tyckte det var roligt och vågade prova på. Man kunde även köpa med sig en boll hem om man ville och en del gjorde det.
Efter allt det här var hundarna väldigt trötta så vi tvåbenta passade på att fika och prata hund.
En helt underbar dag med alla härliga hundar och människor och fint väder!!
 
Vill ni se fler bilder så har träffen fått en egen sida i vårt arkiv för kooikerträffar/kennelträffar HÄR!
 
Gruppfoto av Per Andersson
 
Sigge på pilatesbollen
 
 
 

 

Kennel/kooikerträff

 

Nu är det bestämt att höstens och årets träff kommer att gå av stapeln den  26 september kl 11.00 hemma hos mig.

 

Denna gången kommer Sofie Eriksson  som är sjukgymnast för hundar att  komma hit och berätta om och visa pilatesövningar man kan göra med sin hund för  att träna och stärka den.

 

Du får även prova med din egen hund och vill du kan du köpa med dig en egen  boll hem.

 

Hon kommer kl 13.30 och innan dess tänkte jag att vi ska gå en promenad så  att hundarna lär känna varandra. Även ni som är intresserade av rasen är  välkomna så att ni kan träffa några stycken.Och även om man har en annan ras så  är man så klart välkommen!

 

Det kommer att bli en liten avgift denna gången eftersom Sofie kommer, men  det handlar inte om några svindlande summor. Jag har tänkt mig 50-100 kr per  “hundfamilj” och då kommer jag att bjuda på fika: kaffe,te,saft eller vad man nu  vill ha och lite kakor,även glutenfritt kommer att finnas och är det någon som  behöver laktosfritt så är det bara att säga till vid anmälan så fixar det också  sig!

 

Det finns tillgång till grill om någon vill grilla.

 

Hoppas så många som möjligt att kan komma och att vädret är på vår  sida!

 

Anmälan senast den 20/9 till mig antingen per mail:reijonen@swipnet.se  eller telefon:0730427154.

 

Om ni vill komma men tycker det är långt att köra så finns det möjlighet  att hyra stuga på Bejstorps gård,som ligger 4 km från mig och där är även hunden  välkommen! Gå in på Bejstorps gårds hemsida och kolla i så fall!

 

Välkomna!

 

 


 

Valparna är här!

Nu har äntligen valparna i Divolix- kullen kommit! Dom föddes på långfredagen den 3/4. Det blev 6 st men den sista valpen, en hane, klarade sig tyvärr inte. Men än så länge är dom andra, 3 tikar och 2 hanar pigga och alerta. Hanarna var väldigt små när de föddes, de vägde bara 148 o 139 g, tikarna vägde 190, 193 o 168 g, inte mycket för någon av dom men dom tar sig bra förutom den minsta hanen som tar lite längre tid på sig men jag hoppas av hela mitt hjärta att det går bra för honom också!

 

 

 


 

Vi väntar valpar!

 

Vi väntar äntligen valpar!!

 

Mamman är vår underbara lilla Diva och den stolta fadern heter Obelix Ronan vom Wichtelhaus. Han är svensk och dansk utställningschampion och en supertrevlig hane!

 

Valparna beräknas födas vecka 14 och är leveransklara vecka 22. Gå gärna in på En valp från Meisje's och läs om hur det går till att köpa hund från oss om du är intresserad!
 
Gå in och läs mer under Planerade valpar!
 

 

 


 

 

Tävling och parning m.m.

 

Den 17/1 var jag i Sölvesborg och tävlade rally. Diva fick 84 p och fick  sitt 3:e förstapris och blev därmed uppflyttad i fortsättningsklassen hon också.  Lady är ju redan där så nu är dom lika långt. Lady blev tyvärr diskad men det  var mitt fel för jag missade en skylt. Annars är jag jättenöjd med båda  vovvarna,det var Ladys första besök någonsin i ett ridhus och det var inga  bekymmer alls.Nästa gång vi ska tävla ska jag ta huvudet med mig också så ingen  behöver bli diskad  p g a mig i alla fall!

 

 

Gissa har (förhoppningsvis) tillfälligt flyttat hem hit. Lillhusse har  tyvärr visat tecken på allergi och hon ska bo här så dom kan köra med  uteslutningsmetoden en period. Vi hoppas så klart att hon kan flytta hem igen så  småningom,dom saknar ju sin lilla familjemedlem!

 

Diva är parad!

 

Förhoppningsvis kommer det valpar omkring påsk. Mer information kommer vecka 10 när ultraljudet är gjort. Då avslöjas också vem som är den lycklige fadern!
Fodervärd sökes ev till en valp ur denna kullen. Ni måste då bo inom rimligt  avstånd från mig.

 

Är ni intresserade av valp så hör av er.